Veganiški keksiukai
Tegul kepa kepsiukai!, sako mano dvimetis sūnus, ir kodėl gi aš turėčiau prieštarauti, ypač kai jis taip džiugiai vardina visus žmones, kurie paskui juos valgys. Man keksiukai yra labai linksmas patiekalas ir šįkart sumaniau juos iškepti be gyvulinės kilmės produktų.
Mums reikės:
2 bananų;
100g cukraus;
140g margarino Vilnius (aš naudojau Vilnius kepiniams, bet prisiekę veganai turėtų rinktis, pavyzdžiui, Aima kepiniams, nes pirmojo sudėtyje yra pieno išrūgų miltelių);
2 v. š. linų sėmenų + 6 v.š. vandens – vietoj kiaušinių, gamybos eiga čia;
Stiklinės migdolų pieno (gamybos eiga čia);
60g migdolų miltų (gamybos eiga irgi ten pat);
60g greito paruošimo avižų dribsnių;
120g kvietinių miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
Cukraus pudros apibarstymui.
Bananus sutriname šakute, įmaišom cukrų, ištirpdytą margariną, linų sėmenų plakinį su vandeniu, migdolų pieną. Paskui paeiliui, vis gerai pamaišant beriame sausuosius ingredientus – migdolų miltus, avižas, kvietinius miltus, išmaišytus su kepimo milteliais. Gautą masę supilstom į keksiukų formeles, man gavosi dvylika vienetų. Kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes, išėmę apibarstom cukraus pudra.
Skanaus!