Kaip pasigaminti tahini arba riešutų sviestą
Per šias Bliuzo naktis (kurių čia, tinklaraštyje, neaprašinėjau, nes tingėjau tampytis fotiką, tai nieko nefotkinau, bet aišku, kaip ir visuomet, festivalis buvo nerealiai fainas, kaipgi kitaip) vis užsukdavau prie tokios Monikos palapinės. Ji (Monika) ne tik yra nuostabus, įdomus ir smagus žmogus, bet ir žiauriai skaniai gaminanti veganė, tai aš vis šio bei to paragaudavau ir receptų klausinėjausi. Avinžirnius orkaitėje jau ne kartą skrudinau, o štai sugalvojusi humuso pasigaminti, supratau, kad be tahini čia niekaip. Bet ne bėda – tahini padaryti lengviau nei nueiti į parduotuvę ir jo nusipirkti, nes reikia tik:
Stiklinės sezamo sėklų;
5 a.š. alyvuogių aliejaus (galima daugiau, galima mažiau, žiūrint kokio skystumo norisi).
Sezamo sėklas paskrudinam sausoje keptuvėje apie dešimt minučių, vis pamaišant, kad nesudegtų, o švelniai pakviptų riešutais.
Atvėsinus sezamo sėklas krečiame į maišytuvą su S formos peiliuku, pilame aliejų ir malame, kol masė tampa vientisa ir tiršta.
Ir viskas! Tahini reikės, kai norėsime pasigaminti humuso, sezamų chalvos, įvairių padažų salotoms ar falafeliams ir panašiai.
Tokiu pačiu būdu gaminamas ir riešutų sviestas, kurį galima pagardinti cukrumi, medumi, druska.
102 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
dating chat site https://allaboutdatingsites.com/
facebook dating https://freewebdating.net/