Kaip daiginti sėklas

Kaip daiginti sėklas

Šaltuoju metu laiku, kai švieži vaisiai ir daržovės yra gabenami iš šiltųjų kraštų ir dažnai sunoksta ne po karšta saule, o dėžėse ir konteineriuose, labai norisi kažko gyvo, šviežio ir skanaus. Tam tinka daigintos sėklos – jos taip kvepia pavasariu, žaluma, turi tiek vitaminų ir mineralų, kiek gautumėte suvalgę tik milžinišką kiekį vaisių ir daržovių; žodžiu, tikra vitaminų, kurių mums taip trūksta šaltuoju metų laiku, bomba. Daiginti sėklas labai lengva – nusiperkam sėklų, skirtų daiginimui, užmerkiam porą šaukštų sėklų stiklainiuke su vandeniu. Mažoms sėklytėms, tokioms, kaip liucerna, pamirkti užtenka keturių valandų, tokioms dičkėms kaip saulėgrąžos reikia visų dvylikos. Stiklainiuką uždengiam marle arba dangteliu su skylutėmis.

Kaip daiginti sėklas

Po užmerkimo vandenį nupilam ir paskui kiekvieną rytą bei vakarą tik sudrėkinam sėklas vandeniu – užpilam ir nupilam. Stiklainį laikom horizontaliai, paguldytą, kad sėklos kuo plačiau būtų pasklidusios ir galėtų atvirai savo daigus skleisti. Maždaug po savaitės jau galėsi džiaugtis derliumi. Man tie daigai tokie skanūs, kad aš juos vienus, be nieko vis pakramsnoju. Vaikas mato, irgi nori, bet jam kažkaip matyt dar neįprasta žoles valgyt, tai įmaišau daigintų sėklų į bananų-uogų kokteilius, geria net apsilaižydamas. Taip pat daigus deduosi į salotas, ant sumuštinių. Šiuo metu turiu pasidaiginusi liucernos ir saulėgrąžų, tai kai paskaitau apie jų naudą, nesuprantu, kam iš viso kitokį maistą valgyt. Juokauju, aišku. Aš – už skonių įvairovę. Bet daigintos sėklos, sakau, irgi labai skanios!

Kaip daiginti sėklas

Facebook komentarai

1 Comment

Join the discussion and tell us your opinion.

Tadas
2017 11 05 at 20:57

Liucerna… brr labai neskanu

Leave a reply