Bananų apkepas
Visuomet šventai tikėjau, kad bananuose knibždėte knibžda linksmųjų smagiųjų laimės hormonų, todėl jei jautiesi liūdnas, paniuręs ar be priežasties pavargęs, griebk porą kekių geltonųjų palmių stebuklų ir keliauk virtuvėn. Jei pritrūks fantazijos, ką iš jų galima pasigaminti – užsuk čia, kur vyko bananų savaitė!
O aš savo ruožtu pristatau bananų apkepą, kuriam reikės: viso kilogramo bananų, pusės pokiuko sviesto, pusės stiklinės cukraus, poros kiaušinių, šaukšto citrinos sulčių, stiklinės maltų džiūvėsėlių, poros stiklinių ananasų sulčių, bei dar truputėlio sviesto – kepimo formai ištepti.
Atskiriam kiaušinių trynius nuo baltymų, trynius išsukam su cukrum, dar pasukam su sviestu (bus lengviau tai daryti, jei sviestą mikrobangėje išlydysi), dedam sutrintus bananus, citrinų sultis, viską maišydami pilam ananasų sultis, džiūvėsėlius, galiausiai sukrečiam išplaktus kiaušinių baltymus ir viską sumakaliuojam į vieną masę. Kepimo formą ištepam sviestuku, sukrečiam košę makalošę, kepam orkaitėje apie pusvalandį ar kiek daugiau, patiekiam su jogurtu ar grietine, ar uogiene (su kuo varškės apkepą valgai?).
Skanaus ir daug laimės!
7 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
Manau, kad kol karštas gardu būtų su ledais 🙂 Atsispausdinau, mėginsiu 😉
O, taip, su ledais būtų tarytum koks bananinis pyragas!
Atrodo nuodėmingai:) Deja, nemėgstu bananų 🙂
o sakyk, pinkcity, šaltas jis toks pats skanus?
Nežinau, aš pasišildžiau mikrobanginėj 😛
Aš, tiesą sakant, apskritai labai vertinu šiltą maistą, tai ir visokius obuolių, varškės ir kitus pyragus esu linkusi šildytis…
Kepiau aš jį gal prieš gerus metus, kai tik išvydau jo receptą žurnale. Nusivyliau išvaizda, skonis taip pat didelio įspūdžio nepaliko. Jeigu kitą kartą panašų kepčiau, tai manau daryčiau pakeitimų, ir tikrai neliktų džiūvesėlių. Matyt mano skoniui neįtiko kepinys
2stuffing