Gianluca Gotto: Tikrai nutiks kas nors nuostabaus

Tai senas japoniškas posakis. Kokia prasmė ilgai gyventi, jei blogai jautiesi? Daugelis tau tikriausiai sakė ir dar sakys, kad gyvenimas yra dovana. Tai tiesa, bet tik su sąlyga, kad tu stengiesi, jog tai būtų graži, šviesos pilna patirtis. Gyvenimas neįvyksta pats savaime, tai mes jį kuriame. Jei gyveni be įsipareigojimų, visiškai pasikliaudamas atsitiktinumais, greičiausiai būsi nelaimingas ir kenčiantis žmogus. Tokiu atveju vargu ar gyvenimą galima laikyti dovana.

Prisipažinsiu, iš pradžių mane šis romanas šiek tiek erzino. Parašytas paaugliško dienoraščio forma, tiek daug sunkiai įtikinamų sutapimų – svarsčiau, ar verta gaišti laiką skaitant tuos beveik penkis šimtus puslapių.

Tačiau kai ėmiau į kūrinį žvelgti ne kaip į realistišką romaną, o kaip į grožinės literatūros rūban įvilktą budizmo pradmenų vadovėlį, pagaliau galėjau mėgautis. Verta ir prasminga vis priminti sau tuos dalykus, kuriuos, atrodo, žinai ir suvoki, bet kurie kartais kasdienybėje pasimeta.

Taip pat šią knygą galima naudoti kaip kelionės po Vietnamą vadovą, supažindinantį tiek su vietovėmis, tiek su kultūra, istorija, mentalitetu. Susižavėjau šia šalimi ir dabar būtinai noriu ten apsilankyti!

Skaitosi pakankamai lengvai, rekomenduočiau ir kaip savipagalbos literatūrą, ypač kenčiantiems nuo depresijos, priklausomybių, beprasmybės, nerimo.

Mano vertinimas – dešimtbalėje skalėje: 9.

Facebook komentarai

Share your thoughts