Fantazijos makaronai

Kai už lango viskas taip pilkšva ir monochromiška, man norisi pojūčius sužadinančių spalvų, kvapų, garsų ir skonių. Nors ką aš čia kalbu, man to reikia visuomet. Nekenčiu prėsko maisto, todėl mano virtuvėje karaliauja Italija, Meksika ir Indija. Labai mėgstu eksperimentuoti, tik kartais rezultatai būna tokie, kad tenka viską suvalgyti pačiai arba pasidalinti su šiukšliadėže. Tik ne makaronus. Jie – pati geriausia dirva eksperimentams, visuomet pavyksta! Šikart noriu pasidalinti receptu, kurį visiškai iš savo fantazijų sukūriau ir jau prisikimšau pilną pilvą, nes buvo taip gardu, kad nesuveikė stop saugikliai.

Naudojau:
Pakelį makaronų (400g);
Porą;
Dvi morkas;
Stiklinę grietinėlės (200ml);
Du šaukštus medaus;
Piršto dydžio imbiero šaknį;
Žiupsnį čili dribsnių;
Žiupsnį džiovintų bazilikų;
Žiupsnį druskos;
Aliejaus kepimui ir virimui.

 Fantazijos makaronai

Pagal instrukciją išsiviriau makaronus, pakepinau griežinėliais supjaustytą porą ir stambiai sutarkuotas morkas, į keptuvę su šiomis daržovėmis įpyliau grietinėlės, kad pasitroškintų. Taip pat padažą pagardinau smulkiai supjaustytais imbierais, medumi, čili, bazilikais ir druska. Išvirusius makaronus sukrėčiau į keptuvę su padažu, išmaišiau ir susidėjusi lėkštėn smagiai sukirtau. Aišku, vaikui irgi labai patiko, bet mažiesiems apskritai dažnai makaronai būna mėgstamiausias patiekalas, net ir be nieko, taip kad to negali įvardinti kaip recepto sėkmės rodiklio… O man paliko įspūdį saldumo flirtas su aštrumu, švelnios grietinėlės ir stipraus imbiero sąjunga, smagi tekstūra bei viską vainikuojantis baziliko aromatas.

Facebook komentarai

2 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Lina
2014 01 14 at 15:50

Įdomu ar vyras valgė? Patiko? Kaip jam makaronai su saldumu? Nes maniškis tuo klausimu itin konservatyvus…nors kita vertus jei ten to saldumo nedaug, gal ir nepastebėtų 😛

PinkCity
2014 01 14 at 16:02

Tiesą sakant, aš jam net nepasiūliau… Tiesiog greta pagaminau makaronų su kepintais svogūnais ir vištiena. Saldumo daug nesijaučia, jis kažkaip natūraliai įsilieja į bendrą skonių harmoniją 🙂

Leave a reply