Salotos karštai dienai: lapai ir sėklos

Žiūriu mano kulinarijos skyrelis jau baigia voratinkliais apaugti, tai skubu atsišviežinti. Salotos, kažkada gimusios tiesiog lėkštėn sukrovus tai, ką tuo metu turėjau virtuvėje, dabar tapo mano mėgstamiausiomis. Paruošiamos per kelias minutes, gardžios, sveikos, maistingos bei organizmui naudingos. Ir spalva džiugina akį.

Lapai ir sėklos

Vienai porcijai (mėgstu salotas kirsti didesniais kiekiais) naudojau:
kokius penkis lapus romėniškų salotų (tinka ir Aisbergo);
saują špinatų;
porą šaukštų linų sėmenų;
porą šauktų avižų sėlenų.

Padažą makalavau iš
šaukšto medaus;
šaukšto balzamiko acto;
skiltelės citrinos sulčių;
šaukšto alyvuogių aliejaus;
žiupsnio jūros druskos;
žiupsnio juodųjų pipirų;
žiupsnio džiovintų bazilikų.

Linų sėmenis su avižų sėlenomis trumpai pakepinau sausoje keptuvėje, salotas ir špinatus supjausčiau, į dubenėlį sudėjusi visus padažo ingredientus juos sumakalavau, tuomet iš karto lėkštėje sumaišiau viską kartu.

Rašydama šį įrašą salotas jau buvau suvalgiusi, bet dabar vėl iš naujo apetitas sukilo, noriu dar… Na tiesiog tikrai labai gardu!

Facebook komentarai

Share your thoughts